Menu
Ciekawe strony:

http://montownia.eu/windy-dzwigi-platformy-towarowe
http://www.nbp.pl
http://danuta-majewska.pl/stomatolog-dentysta-radom
Kosmetyk Inca inchi - sekret urody wprost z amazońskiej krainy
Na substancję Inca inchi zwróciłam uwagę wręcz przypadkowo. Wcześniej do pielęgnacji skóry, włosów i ciała używałam olejku Shea, ale w chwili kiedy wykorzystałam już cały jego zapas, miałam ochotę kupić kolejną porcję i tak w czasie poszukiwań olejku arganowego trafiłam na intrygujący specyfik z Peru, który jak się okazało powoli deklasuje marokański olejek arganowy.

Pragnęłam dowiedzieć się o tym nowym preparacie jak najwięcej i oto co wyszperałam: Olejek inca inchi jest wyrabiany na zimno z nasion peruwiańskiego krzewu Sacha Inchi, które posiadają dość oryginalny kształt gwiazdek. Można trafić na kosmetyk całkowicie naturalny, nierafinowany, który nie był poddawany żadnej obróbce chemicznej, ani mechanicznej, a owoce wykorzystane do wytłaczania na zimno nie były prażone, tak, więc olej ten posiada naturalny kolor, wiele składników aktywnych oraz delikatny orzechowo-korzenny zapach.

Przechowujemy olej w dokładnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C lub w lodówce. Trzeba unikać miejsc wilgotnych i nasłonecznionych.

Cechy pielęgnacyjne olejku:
  • charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6
  • jest olejem lekkim, świetnie przyswajanym przez skórę
  • koi dolegliwości charakterystyczne przy cerze atopowej, wrażliwej, łuszczącej się, podrażnionej
  • posiada działanie anty zmarszczkowe
  • niweluje przebarwienia i pomaga odzyskać skórze naturalny połysk
Naturalne właściwości preparatu inca inchi są dość przekonujące i mimo że są one bardzo zbliżone do działania znanego mi już olejku arganowego, jestem gotowa sprawdzić go na własnej skórze.
Kosmetyk Inca inchi - sekret urody wprost z amazońskiej krainy
Zobacz również: Stworzenie zarobkowej witryny internetowej w pigułce
sitemap.xml